Menu
Gildia Pióra na Patronite

nowa droga


Siedzę nad szklanką gorącej herbaty
Patrzę jak wiatr cicho liśćmi drga
Może to świat do życia się budzi
A może to właśnie budzę się ja

Choć nie wiem ile zostało mi dni
To pora teraz przed siebie iść
Z myślą przewodnią w sercu wyrytą
By kroczyć ścieżką dotychczas ukrytą

Przede mną wyzwań na parę lat
A za mną pasmo porażek i strat
Bilans wystawi mi życie wnet
Gdy przyjdzie napotkać mi jego kres

Osiągnę więcej niż możesz przypuszczać
Słowami ludzi mogę poruszać
Gdy już poczuję duszy spełnienie
Odejdę goniąc kolejne marzenie

1135 wyświetleń
17 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!