Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla K...

Setki razy mijałem cię nie zauważona na ulicy,
Najczęściej koło kościelnej słuchanicy.
Całkiem obca mi byłaś,
Po głowie nie chodziłaś.

Teraz widzę cię w snach
Jesteś w mych myślach.
Gdy cię spotykam
O własne myśli się potykam.

Widzę to w oczach twych
Jak niebo błękitnych.
Że jesteś nie tylko znajomą
Lecz mej marnej duszy ostoją.

Co teraz robisz, czy jesteś sama
Czy tak jak ja masz myśli spontana.
Pragnę zobaczyć słońce w twych włosach
I wiatr biegający w zboża kłosach.

Powiedz mi jak zdobyć serce twoje
By wpadło w miłości sidła moje.
Ja muszę ci to powiedzieć
Bo na tyłku nie mogę usiedzieć.

Pozwól, że zacznę od słów
Kocham cię K…

15 901 wyświetleń
94 teksty
76 obserwujących
  • czarnulkaa

    8 September 2011, 20:14

    bardzo ładny...

  • zugimihau

    4 September 2011, 20:03

    tak to już bywa:) niektórzy mają podobnie:)