Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serce mi zamarzło kochanie bez Ciebie
a raczej przy Tobie tak dalekim

Jesteś przy mnie tak widoczny
ale nie mam Cię na własność

Tak bliski i obecny
lecz nie potrafię Cię złapać

Zawsze wymykasz się moim dłoniom
po palcach ześlizguje mi się Twa obecność

A nieprzyjaciele krzyczą
wrogą prawdę ukazują skostniałemu umysłowi

I dowiaduję się że tak naprawdę
nasz los nie jest usłany różami

Nie ma w nim szczęścia
Brak w nim naszej radości i naszej miłości

Nie ma w nim nas
naszych wspólnych oddechów i marzeń

Nie ma w nim nas
tylko ja samotna w nim wplątana

Ponieważ ty kochanie uciekasz
drogą naznaczoną moją samotnością

145 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
  • Adnachiel

    23 December 2013, 10:39

    Nostalgia mnie dopadła, gdy czytałem.
    Piękny.

  • Naja

    21 December 2013, 10:58

    Smutne i ładnie poukładane słowa :-)