Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bicie serc

Serce żalem przepełnione,
pisze wiersze smutkiem napełnione.....
Serce szczęściem wypełnione,
"krzyczy" wierszami wypełnionymi kwiatami.....
Serce obojętne, z mrokiem się swata,
nie szuka poklasku, w kącie schowane,
pisze wiersze nie wyjaśnione, dla innych szyfrem wypełnione....
Serce mrokiem otulone, krwią zroszone wiersze drukuje......
jednych tym zadziwia, drugich bulwersuje......
Serce obojętne pisze wiersze "zamknięte".........

Zamknięte w szufladzie, gdzie nikt ich nie znajdzie........

40 347 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    13 February 2021, 11:32

    Jak najwięcej wierszy pełnych kwiecistych bukietów życzę Kropeczko i niegasnącego uśmiechu , nie tylko na ustach :)))

  • SamotnaDusza

    13 February 2021, 09:19

    Jakie jest Twoje serce bo ono jest najważniejsze

    • kuloodporna

      14 February 2021, 02:09

      Moje serce jest ......właśnie jakie.....? Czasem pełne miłości ....wtedy uśmiech na ustach gości....bywa złością wypełnione ....wtedy się w sobie chowam by ludzi nie ranić, kiedy złość mija, na nowo napełniam serce miłością.....Moje serce jest.....czasem jak zwyczajny mięsień.....zupełnie nie wiem po co w klatce tak się telepie.....może bez tego serca byłoby mi lepiej.....?.....Bywa, że jest właśnie tylko po to bym żyła jak maszyna....oddycham...jem...śpię......żyję.....a oddech jest jak paliwo...żeby moje serce biło.....