Menu
Gildia Pióra na Patronite

bez tytułu, bez serca

Serce przestało ze mną rozmawiać,
bo chce w ciszy zamknąć swój ból.

Nie prosi o łzę, o tuzin słów pocieszenia,
w milczeniu doznaje pełnego oczyszczenia.
I choć od środka niszczy je cierpienie,
wie, że i ono ma swoje znaczenie.
Toleruje szmery i bolesne skurcze,
trzyma tylko wspomnienia wybiórcze.
Pilnuje by krew wciąż tętniła życiem,
Choć żyje tylko jednym bolesnym przeżyciem.

22 082 wyświetlenia
187 tekstów
5 obserwujących
  • Malusia_035

    21 September 2015, 21:27

    bardzo ładny

    Pozdrawiam :)

  • Cris

    21 September 2015, 15:28

    dobry wiersz.
    pozdrawiam.

  • nicola-57

    21 September 2015, 14:57

    serce, które wzrusza... Hmm...Serce...
    bdb