Menu
Gildia Pióra na Patronite

OGIEŃ GNIEWU

Moon G

Moon G

Sępie pióra z roztrzepotanych skrzydeł
na ziemię opadły na klęski kształt
gdy go za szyję ujął nagle Czarny Smok... Niespodziewany szok duszę jego zmroził i w serce złe szponem swym prawdy ugodził i z ciemnochmurnej wysokości spadł ten podły ptako-gad wprost spod tych ciemnych chmur we własnych kupkę piór ...
A Wielki Czarny Smok, Władca Krainy MROK, spalił swym Ogniem Gniewu roztrzaskane na strzępy resztki ścierwa jego nędznego w marny proch.
I wszystkie inne sępy uciekły hen od niego daleko stąd

71 123 wyświetlenia
1139 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!