Menu
Gildia Pióra na Patronite

koniec lata

schyłek lata
pajęczyna liście splata
słońce blade, zachmurzone
polne drogi zabłocone
schyłek lata
dłuższa noc się ze dniem swata
pola już ogołocone
stoją ciche, zawstydzone
lata schyłek
kwiatu już nie wzleci pyłek
wicher coraz śmielej hula
wczesna jesień mnie rozczula

601 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
  • Vergil

    18 September 2020, 22:04

    Smutne,
    widzę, a teraz jeszcze czytam.
    Barwy jednak nacierają, takie wyjątkowe, porywające, wiatrem niesione.
    Delektujmy się tym co jest, nie tym co mija.