Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Wiele twarzy samotności "

Samotności, stanie (nie)spełnienia!
Mam Ci tyle do powiedzenia
Wiem, że Jesteś
Masz wiele twarzy
Chcę byś wiedziała, że
Świadomie Cię wybierałam
Izolowałam się świadomie
Odpoczywam, tlenu zażywam
Alienacja - raz na jakiś czas - nie jest zła
Jeśli wracasz do świata i ludzi.
Ja, zawsze wracam do świata i ludzi
Kiedy Ty mi się nudzisz
Atrakcyjność Twoja też maleje
Kiedy człowiek do (z) Ciebie się śmieje.
Jesteś potrzebna dla równowagi
Interpersonalnej Ciebie się boję...
Nie lubię tęsknić za bliskimi
Kiedy jesteś Społeczna - smutkiem wypełniasz mą duszę, kiedy w tłumie znaleźć Cię muszę
Odrzucona, niezrozumiana...
Znalazłam sposób na Ciebie
Odchodzę od tych, którzy do mnie nie pasują....
Niech swój świat z kimś innym budują
Samotność kulturowa - Ciebie nie poznałam, w jednym zakątku świata mieszkałam, choć wiele razy się przeprowadzałam.
Samotności kosmiczna - egzystencjalna
Jesteś częścią każdego myślącego człowieka...
Trzeba zdać sobie sprawę z tego
Myślę, że wiem, co mnie czeka.
Jestem potrzebna tutaj, przyjaciół mam
Na życie chyba dobry mam plan.
Samotność psychologiczna -
Twoja twarz nie jest krystaliczna
Ciebie poznaję i już wiem, że ze swoimi traumami radę sobie daję...
Znam Twoje twarze i się ich nie boję
Tak przechodzę, zakręty życia swoje
Poznaję siebie i Ciebie każdego dnia
Wdzięczna za każdą Twą twarz...
Dziękuję Ci, że czasami towarzyszysz mi.

09.01.2021
18:39

281 875 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    10 January 2021, 08:59

    Piękny wiersz wypełniony przeróżnymi uczuciami Czekoladkowa :)
    ... pełno w nim tego co we mnie tkwi .
    Pozdrowionko serdeczne już w nowym roku 😊❄