Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotnść

Samotność-najtrudniejsza z pozornych dóbr, najdziwniejsza z cierpień.
Najtrwalszy w sercu ślad pozostawia
Najciszej z szelestem rozmawia.
Złudnej wzajemności-nieodwzajemniona
Bez odpowiedzi-pozostawiona.
Na polach pustych, gwieździstych pominięta,
Niezrozumiana tajemnica zaklęta.
Nieprzebyta sucha pustynia
Bez ratunku-smutku lawina
Zrodzona z płaczu u źródeł krwistych
Fałszywe odbicie rzek przejrzystych.

Zamglona nieprawdziwa
Sama dla siebie uczciwa.
Jak twarde skały pozostawiona
Sama dla siebie opuszczona.
Strachem namalowana strach ukrywa
Sama dla siebie -szczęśliwa.

851 wyświetleń
14 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!