Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotne drzewo

samotne drzewo pośród lasu
spogląda na przeklęte niebo
bólem wspomnień kładzie cień na mchu
bezsenność nocy płaszczem otula pień
naznaczony piętnem natury
letnie cierpienie zapisuje w liściach
na gałęzi bezdomny ptak
łagodnie porusza skrzydłami
okiem bada duszę dumnego drzewa
cierpliwie czeka na przebudzenie
kropla po kropli spadają
ostatnie złudne marzenia

wspomnienia bardzo ranią

6861 wyświetleń
70 tekstów
36 obserwujących
  • eveline2

    17 January 2011, 10:29

    Dziękuję Gerard,:)
    Mam nadzieję że wkrótce .......:)

  • Seneka 18

    17 January 2011, 10:23

    Wciąż tęsknię za Twoimi pięknymi wierszami...

  • eveline2

    17 August 2010, 13:49

    Każdy z nas ma wspomnienia dobre i złe.Oby każdy z nas doświadczył jak najwięcej tych niezapomnianych,najlepszych, takich uskrzydlających.O nich chciałabym napisać i takich życzę wszystkim, jak sobie.
    Dziękuję Gerardzie i milusiego życzę:)

  • Seneka 18

    17 August 2010, 13:40

    Ładnie piszesz...