Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bo czy to ostatni raz ?

Sam sobie zaprzeczam, bo czy to pierwszy raz,
gdy czuję że pragnę czegoś więcej ?
Życie polega na nie pooddawaniu się,
na walce ze światem i z samym sobą.
Czasem tylko trudno walczyć o jutro,
kiedy z góry znamy zwycięzcę kolejnego dnia.
Dzień do dnia podobny, tak samo szary, wredny.
A ja czuję się martwy od środka...
jestem, ale jakbym nie był, żyję lecz nie istnieję...
Ale mówię sobie, przecież to nic takiego.
Bo czy to ostatni raz kiedy muszę pokonać siebie ?

Serca więcej nie otworzę, bo czy to pierwszy raz,
kiedy boję się że ktoś mnie zrani ?
Ciągle popełniam ten sam błąd,
pielęgnując wspomnienia bez przyszłość.
Ale próbować przecież trzeba,
stojąc w miejscu do niczego dojść się nie da.
Czasem tylko trudno ruszyć przed siebie,
kiedy droga kręta i pod górę...
tyle razy już upadłem potykając się o marzenia...
Łapię kolejny oddech i wzdycham sobie cicho,
Bo czy to ostatni raz, kiedy czuję że boli mnie serce ?

8785 wyświetleń
104 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!