Menu
Gildia Pióra na Patronite

Płynnie

Są takie wieczory gdy uśmiech przychodzi łatwo.
Zapalam świeczkę, otwieram książkę
i tak mi jakoś rozkosznie, tak spokojnie.
Wszystko na swoim miejscu.
W radiu zaczyna lecieć
jakaś stara piosenka,
czuję jakbym cały świat miała w rękach.
Przeciągam się jak kot
legnąc w fotelu.
Nucę pod nosem, strony przewracam,
chociaż czasami gdzieś myślą uciekam.
Tak mi lekko bo wtedy wiem,
że życie jest jak rzeka.

10 908 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!