Menu
Gildia Pióra na Patronite

Litania

są historie już skończone
lecz się je opowiada bez końca

i jest śmierć
która żywych koronuje w ciernie

jest smutek
co łzą na rzęsach przysiada

by patrzeć jak umiera
to co nieśmiertelne było

a pustka
pełna blizn krwawiących

jest tęsknotą
o której wie tylko Bóg

i krzyż na ścianie wiszący

101 654 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    23 December 2015, 11:07

    Właśnie przyszedłem z gorącą kawą, by sprawdzić co słychać i... nie wiem co powiedzieć, pisząc.
    To dla mnie zaszczyt, że spotykam się z Waszym uznaniem.
    Bardzo się cieszę, że podobają się Wam moje niekończące się opowieści :)
    I duma mnie rozpiera, gdy moje teksty są inspiracją.
    Cóż, jak widać nie mam czego wybaczać, taki już yestem :)

    Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i... WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA! :)

  • 22 December 2015, 21:24

    wydaje nam się że zaszła pomyłka... na górze
    nasze "dlaczego" nieznośnie samotne wśród ciszy
    i nie chcemy brnąć dalej w bagno bezsensu
    bo i tak przecież chyba nikt nas nie słyszy
    ale jeszcze nie umie nikt cofnąć zegara
    to nic
    kiedyś odda wszystko co nam ukradła

    Wybacz takie koślawe gryzmoły pod Twoim wierszem. :)

  • nicola-57

    22 December 2015, 17:34

    Twoje dwu wersy więzną mi w gardle,
    a ostatni krzyżem na ścianie... płacze...
    To BDB WIERSZ.

  • Cris

    22 December 2015, 16:54

    Wzruszający i piękny...

  • giulietka

    22 December 2015, 14:29

    Tutaj nie da się nic dopowiedzieć, ale nie umiałam przejść bez słowa...
    Jakby anioł dotknął swym kojącym szeptem ran, które się nigdy nie goją...

    https://www.youtube.com/watch?v=fOjZomB6Mio

    Video fOjZomB6Mio