Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rzuć kamieniem

Rzuć we mnie kamieniem
traf mnie nim w głowę

Pamiętając tylko o tym co było
nie widząc tego co nowe

Rzuć we mnie kamieniem
traf mnie prosto w serce

Zaknebluj mnie i zwiąż mi ręce

Rzuć we mnie kamieniem
wyżyj się jeżeli to ci pomoże

pokaż jaki jesteś
albo jaki być możesz

Rzuć we mnie kamieniem
i lepiej dla ciebie żebym po tym

nie podniósł się już z ziemi
bo pamiętaj o tym, że ja w zasięgu rąk

mam już więcej niż ty kamieni

5838 wyświetleń
49 tekstów
10 obserwujących
  • topik

    18 July 2010, 15:39

    świetnie, świetnie, świetnie piszesz! ;)

  • czystakartka

    18 July 2010, 13:53

    Faktycznie inne znałaś już dużo wcześniej :) cieszę się, że Ci się podoba Emi, zaraz sprawdzę Twoje wiersze :)

    Moniko ja też Cię pozdrawiam :)

  • Myffa90

    16 July 2010, 18:57

    Zgadza się, ten chyba jednym z Twoich najlepszych,
    a znałam już inne wcześniej.
    Zakończenie jest prześwietne, jak to los może się obrócić.

    Głowa nadal pełna pomysłów. ;)

  • czystakartka

    20 June 2010, 03:42

    oj zaszedł zaszedł :)

  • 17 June 2010, 19:49

    Trafny wiersz Marcinie z ciekawą puentą. Pozdrawiam serdecznie :)
    Ps. Musiał Ci ktoś bardzo zajść za skórę.

  • czystakartka

    17 June 2010, 15:59

    ciesze się, że wam się podoba :)

  • empiryczna.

    17 June 2010, 15:32

    Fenomenalny wiersz! "Rzuć we mnie kamieniem
    wyżyj się jeżeli to ci pomoże" - słusznie; a w końcu cierpliwość i wytrwałość popłaci, zakończenie świetne.
    Oceny co prawda ofiarować nie mogę, ale do zeszytu zabiorę, i utrwale w pamięci :)

  • 17 June 2010, 14:21

    jak mogłam przeoczyć taki cud!
    naprawde piękny wiersz!

  • czystakartka

    17 June 2010, 02:09

    Dzięki dziewczyny :)

  • Gold Fishy

    16 June 2010, 10:51

    Bardzo dobry wiersz... choć zakończenie niepokojące.