Menu
Gildia Pióra na Patronite

Godzina W - 2-

Ruszyły szare szeregi
z serc dzieci Warszawy
został uwity wieniec

U stóp ukochanej Ojczyzny
na szali historii złożono
wykpiony -honor

Sączy się gorycz stuleci
na szaniec rzucone marzenia
przebita wskazówka zegara
zgwałcona wola powstania

Słowa zapisze kronikarz
legendzie czas się pokłoni
zaśpiewa refren historia
koło zatoczą wspomnienia

I ruszą szare szeregi
to dla nich -na cokole
-ideologii - zostanie wyryta
-wieczna pamięć

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!