Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocne trele

rozśpiewały się nocne ptaki
trelem uwodząc ciszę

jak dwoje kochanków na schadzce
pieszczą uszy wyśpiewanymi słowami

to oddalą się od siebie to zbliżą
by w objęciach nocy zasnąć…

drzewa się rozgadały
wiatr rozniósł nowinę
o nocnym spotkaniu
miłością przepełnionym

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!