Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Maj

Rozpłakała się wiosna
z tęsknoty za słońcem
zielony smutek myje niebo
a niezapominajkom perlą się oczy

w kącie ogrodu żółty tulipan
z rumieńcem wstydu
moknie samotnie

25 648 wyświetleń
160 tekstów
53 obserwujących
  • Giakonika

    3 May 2021, 09:33

    Maj przyniósł deszcz, ale to nie umniejsza romantyzmu, który jest mu przypisany.
    Kwiaty w majowym deszczu, niektóre jeszcze w pąkach, wyglądają uroczo...

    Uwielbiam tulipany, te samotne najbardziej :)

    od RedRose, envie., Kasandra48
  • Odys syn Laertesa

    2 May 2021, 14:56

    Pochmurność nadaje się idealnie do podkreślenia/docenienia żywotności i kolorów.
    Bez deszczu nic nie ma prawa zakwitnąć by później cieszyć oko ✋

    od Eneida, batram, Blanca87