Menu
Gildia Pióra na Patronite

Błędny rycerz

Rozmyślam o tobie błądząc gdzieś w obłokach,
nogi zakładam na chmury.
I twą obecnością tak rozpieszczony,
Nie umiem już być ponury.

Rozmyślam o tobie w dni ciepłe, słoneczne,
gdy uśmiech twój zmysły rozgrzewa.
Kolejnym płomieniem pieścisz me serce,
nic więcej mi nie potrzeba.

Rozmyślam o tobie z nagim pożądaniem,
jak wariat kocham twe ciało.
Przemierzam w myślach kolejne zakątki,
Lecz ciebie tak cicho, tak mało.

Rozmyślam o tobie jak błędni rycerze
co rozum już dawno stracili.
W podzięce jednak składam w twe ręce,
Me myśli, by dusze wiecznie krzepiły.

7034 wyświetlenia
113 tekstów
103 obserwujących
  • fyrfle

    13 May 2014, 21:26

    pODOBA MI SIĘ. cIEPŁY, SENSOWNY I ZROZUMIAŁY.

  • Sheldonia

    29 February 2012, 09:28

    "Lecz ciebie tak cicho, tak mało." - Wzruszyło mnie te słowa. Szkoda, że nie mam talentu w zakresie pisania wierszy, wtedy mogłabym Ci dać plusa. Ale mam nadzieję, że komentarz wystarczy;)

  • giulietka

    10 February 2012, 15:33

    Sprostałeś wyzwaniu jakim jest tytuł:)
    Wiersz Obłędny:)

  • R.A.K.

    10 February 2012, 12:39

    Bardzo ładnie!
    Pozdrawiam.