Menu
Gildia Pióra na Patronite

oby ostatni

rozmieniłem się na drobne
a tu wdowi grosz
ma więcej z miłości
- z męża
niż monety, którymi ciskam w świat

monety dla przewoźnika
który nie spojrzałby mi w oczy

więc dokąd tak płynę
skoro brzeg ten sam
gdy nikt nie czeka po drugiej

a to już piąta w nocy

jak już się zamknę
może przyjdzie pod zaryglowane samotnością drzwi
moje ślepe ja

i spyta mnie
którędy do domu
a ja mu odpowiem
tam

14 257 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    12 March 2016, 17:11

    Aż tak kolorowo to nie ma heh

  • .Rodia

    11 March 2016, 20:02

    słowa to tylko kreacja
    a później ludzie zaczynają dostrzegać coś dla siebie

    ciekawa interpretacja

    tak chyba wygląda to na co dzień

    a później bluskrin heh

  • .Rodia

    10 March 2016, 19:49

    mi też się nawet podoba
    wy pewnie też wpadliście poczytać

  • onejka

    9 March 2016, 09:23

    a może lepiej kiedy nie ma miejsca na banalne "tam", bo przecież "tam" to jak stanąć w miejscu ... świetny rozrachunkowy, niebanalny wiersz.

  • giulietka

    9 March 2016, 08:10

    oby nie
    brzeg może ten sam, ale woda co raz głębsza
    podoba mi się ta Twoja raskolnikovszczyzna;)