Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pąk

rozkwitła tęsknota
jak pąk kwiatu
zachłysnęła się westchnieniem
chłonąc każdy promień słońca
spadający na jej płatki
zapłakała kroplą nocnej rosy
w cieniu zmroku dotknęła
myślami gwiazdy na niebie
prosząc o szczęście
zmieniła się na powrót w pąk
zasnęła ..

24 017 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • 30 May 2011, 22:05

    Aniu....piękne to kwitnienie, co w pąk szczęścia się zmienia :))

    Pozdrawiam ciepło :))