Menu
Gildia Pióra na Patronite

w ten czas

rozdeptałam księżyc
jak kruchą bombkę
ale to bez znaczenia
wieczorem i tak jest ciemno
poszukam gwiazd na choince

poprowadzą mnie
jak po sznurze do kłębka
nerwów

z mojej perspektywy
pierwsza jest na wyciągnięcie ręki
pod nią kasztanowe ludki
cierpliwie kołyszą złośliwe uśmiechy
w odwecie za powieszenie

odejdźcie w milczeniu od stołu
to ma być cicha noc
dziecko śpi

1985 wyświetleń
27 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!