Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Różana panienka~~


Różana panienka w sukni malinowej
Przysiadła na chwilkę na płatkach różanych
Z minką roześmianą śpiewała wesoło
Składając sonaty z nutek rozbieganych

Była tak maleńka wręcz filigranowa
W każdym swoim geście i delikatności
Lecz kiedy śpiewała chwytała za serca
W pieśniach co mówiły o szczęściu ..miłości

Cichy szelest wiatru był dla niej muzyką
Który żartobliwie szarpał listków struny
Czasem grał na sznurach pereł pajęczyny
Nastrajał tym samym wszystkich do zadumy

Falbanki sukienki nadal kryją nutki
Co się pochowały w malinowych płatkach
Czy każdemu dane słyszeć kiedy śpiewa
Czemu tak się dzieje to nadal zagadka .

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • krysta

    28 September 2015, 16:59

    Miło czytać Cię Agnieszko...piękny wiersz :)...pozdrawiam serdecznie :)

  • 22 September 2015, 23:16

    Jak zwykle 6.

  • Malusia_035

    21 September 2015, 21:26

    podoba mi się :))

    Pozdrawiam Cieplutko :))

  • onejka

    21 September 2015, 19:53

    Jak Ciebie tu brak, Agnieszko. Twoje rymy są lekiem na całe zło :)

  • Dembsey

    21 September 2015, 17:50

    Miło się czyta :)