Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mowa Wszechobecnego Demona

Rodziny nie będzie i domu nie będzie,
zabiorę ci miłość, zabiorę ci szczęście ...
odbiorę rozsądek i rozum odbiorę
a zanim ty umrzesz, do piekła zabiorę.

I wiedz, że raz jeszcze twe usta mnie dotkną
to wielkie nieszczęście w końcu cię spotka,
boś mnie ty wciąż wlewał w siebie na siłę
a ja twój nie jestem i nigdy nie byłem.

Lecz widzę, żeś wreszcie ty chłopie zrozumiał
to czego tak wielu wciąż pojąć nie umie ...
w tej cieczy ja jestem zaklętym demonem ...
zawładnę twym życiem, zawładnę twym domem.

Zamienię cię w tak ohydnego potwora,
że nikt znać cię nigdy chciał już nie będzie,
wiec nie pij mnie jeśli twa dobra jest wola,
bo wcale nie musisz, choć ja jestem wszędzie.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!