Menu
Gildia Pióra na Patronite

Most na Wieśniku

Raz tylko pomiędzy nurtem pod mostem
Zakwitł piękny wierzbownicy kwiat
Nagle i kompletnie niespodziewanie
Jak wbrew prawom ludzkim Ty i ja

Niech budzą dzwony szczęśliwe dni
Dni płodzą dni po wieczność w radosnym my

Pod mostem na Wieśniku płynie wartki nurt
Spojrzeniami codziennymi czerpiemy zeń ekspresję
A potem chwytamy się statków miłości burt
I pozwalamy jej nieskończoną w nas progresję

Dzwony dzień za dniem budzą szczęśliwe dni
Obudzone rodzą dni po wieczność w radosnym my

Miłość z wody pod mostem na Promiennej
To miłość z Nadziei która zwyciężyła wszystko
Miłości zostało tylko być miłością z wiary
Wiara jej niekończącym czynieniem dobra

Więc dzwony dzień za dniem budzą szczęśliwe dni
Zrodzone tworzą dni po wieczność w radosnym my

Proszę nasza miłości rwij jak Wieśnik do Soły
Pozwól w kochaniu płynąć jutru na spotkanie
Kochany Boże Paryż Sekwana i na niej most Mirabeu
Ty wiesz nasze serca to autorzy zupełnie innych strof

Dzwony dzień po dniu budzą szczęśliwe dni
Stworzone plonują po wieczność radosnym my

Miedzianowłosej

inspiracja wiersz "MOST MIRABEU"
Apollinaire Guillaume

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!