Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Wiatr "

Raz delikatny
Raz porywisty
Porywa umysły
Wysyłam listy
Do Ciebie
Mój Miły
Nie Mój ?
Zbudowany most
Rozwiana myśl
Czarny kruk
Szczęścia znak
Na wspak
Wiatr gna
Milknie czas
Grobowa cisza
(Nie)pozorna martwota
Kaleczy dusze
Zrozumieć muszę
Przemijania znak
Pozory mylą?
Żyjmy chwilą
Szczęścia chwilą

...
" Bez przerwy wiatr "

Chmur na niebie brak
Przegonił je złośliwie
Bez przerwy wiatr
Czy można tak gnać...
Pędzić na karku złamanie
To dobre pytanie
Już nie ma poduszek
Anioły bardzo zmęczone
Odpocząć nie mogą
Może ziemską pójdą droga
Przysiadą na łące...
Odpoczną w trawie
Gdzie kwiatów tysiące
Za oknem nowy dzień
Wstało słońce
Bez przerwy wiatr
Kołysze mnie, zabawnie gna
Czy zawsze na karku złamanie
Kolejne zrodziło się pytanie?

22.06.2022
06.40 godzina później...
Lepiej późno niż wcale...
Kolejne pytanie

281 886 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!