Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śmiech przez krople deszczu

Teksty z obrazami - Śmiech przez krople deszczu - exsilentio
Śmiech przez krople deszczu - exsilentio

Radujcie się. Chwile, choć ulotne,
Trwać będą wiecznie w waszej duszy,
Nawet kiedy łzami zamoknie
Wszystko inne, czy się skruszy...
Życia tym sens w rzeczy samej,
Choć nie trwa przecież wiecznie,
Za to wiecznie właśnie trwa chwilami.
Po to one są bezsprzecznie,
Że, gdy oddech znajdzie koniec,
I nieznana czeka droga,
W chwilach, których nie roztrwonisz,
Znajdziesz jasny uśmiech Boga.

Quid Quidem

42 079 wyświetleń
584 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!