Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drzewo bez cienia

Pytasz mnie często o słowa
a usta bezwiednie pomijasz
jakbyś bał się skosztować
dojrzewającego w ich pełni
pragnienia

Szukając prawdy ziarenka
potykasz się o konary drzewa

Wiesz pisałabym nadal
nawet jeśli już nigdy
nie zgubisz się między wierszami
by szukać mojego cienia

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    8 February 2012, 21:17

    Dziękuję Wam...

  • marka

    8 February 2012, 21:11

    Melodyczny i piękny wiersz.
    Tytuł zatrzymuje.
    Gratulacje

  • Adnachiel

    5 February 2012, 10:05

    Monsieur J. powiada, że ten wiersz jest zachwycający... Mnie zaś dech zaparło.
    Dobrze, że jesteś moim powietrzem :)

  • 3 February 2012, 12:20

    Upał pod drzewem, mimo siarczystego mrozu...
    Piękne :)

  • giulietka

    1 February 2012, 17:30

    ...gdzieniegdzie można się pogubić...;)

  • giulietka

    1 February 2012, 14:14

    W takie mrozy lepiej poszukać Słoneczka... ;)