Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niemożliwe?

Pytania są dla głupców .
Zmieniamy się na siłę.
Kłamiemy…
Nikt nie jest w stanie określić naszych uczuć.
My już nie istniejemy.

Dosypujesz piasku , do pełnej już szklanki.
Podpalasz betonowe schody.
Już niczego nie zmienisz.
Z pomocą może byłoby i łatwiej,
Lecz Ty jej nie potrzebujesz.

Nie możesz jednocześnie wdychać i wydychać
Nie możesz mieć tego naraz.
Z jednego rezygnujesz dla drugiego.
Upajasz się chwilą.
I zamieniasz…

Jedno nie wie o pozostałych.
Tylko Ty znasz je wszystkie.
I tak nimi manipulujesz.
„Po użyciu” odstawiasz do naprawy.
Ostatecznie kupujesz nową.

Ślepiec potrafi wyczuć czyjś wzrok na swoich plecach.
Ty już nawet tego nie czujesz.
Zmieniam się w to samo.

4626 wyświetleń
76 tekstów
6 obserwujących
  • essima

    17 July 2012, 19:13

    Bardzo, bardzo... Polubiłam :)

  • 17 July 2012, 18:45

    Co tu dużo pisać... prawdziwe.

  • torpeda10

    17 July 2012, 18:38

    Cudnie, oby tak dalej... Wielki plus:)