Menu
Gildia Pióra na Patronite

dla czekającej

Pusta butelka po winie..
Gdzieś niedopalona świeca na stole..
Dwa kieliszki z których piłaś swoje zdrowie..
Płatkami róż obsypany stół..
Zapach konwalii unosi się..
Zapatrzona w te drogie filmy o taniej miłości..
W nich zawsze zdążają na ostatni pociąg..
Klękając przed sobą obiecując miłość do końca swych dni..
Zapatrzona w końcowe litery zerkasz za okno..
Zasłaniając zasłoną swoją samotność..
Dwa puste kieliszki, konwalii czar..
To wszystko co masz..
Życie nie życie, ciąży już Ci..
Czekasz na księcia z bajki..
Tyle że chyba już nie ma ich

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!