Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz porzuconej narziei i kobieta na tapczanie

Puchną jej nogi
ale i twarz od
alkoholu

Pewien obraz
w którym Jezus
nauczał z łodzi
opustoszał
i nie ma tłumów
wsłuchanych w nauki
na żwirowym brzegu

Została rama
złocona
odeszli też apostołowie
jezioro Galilejskie jest
i samotny
na kamieniu Jezus
gasi nogą tlącego się papierosa
i puszcza w dal
kryształowy oddech...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!