Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz

Przyszłam z deszczem
Naga, z ogniem w sercu.
Goniąc oddech Twój
Rozganiam szarość
Bezbarwną myśli Twych.
Wytańczę każdą chwilę
Zatrzymaną w błękicie
Oczu takich jak Twoje…

Choć pamięć blednie i rozpływa,
Jak mgła resztki wspomnień
To wciąż istnieć będę nawet,
Gdy przestanie padać deszcz.

7114 wyświetleń
62 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!