Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wesoła wdówka

Przyszła dziś do mnie widokówka
Gdzieś z Kanaryjskich, a może z Krety
patrzę kto śle: wesoła wdówka
cóż, żałobnica z tej kobiety

Serce ma miękkie choć łapę twardą
tym miękkim sercem, z czystej dobroci
wzięła za męża,co żył samą skargą
już nie dosłyszał, szybko się pocił.

Starzec poleciał na jej namiętność
wierzył gorąco w tę piękną miłość
ona kochała jego majętność
i swej sakiewki otyłość

Z żalu z kochankiem gdzieś wyjechała
do dziś opłakuje, miesiąc któryś
umarł dzień za wczas i nie pobrała
choć jeszcze jednej emerytury

24 322 wyświetlenia
328 tekstów
70 obserwujących
  • sciezkazawila

    30 August 2011, 11:12

    Nie inspirował mnie nikt konkretny ;]

  • Julka 10

    30 August 2011, 02:39

    Mam nadzieję, że mimo wszystko...to tylko wiersz daleki od....ludzi, których jedyną satysfakcją...sakiewka :):):)

    Niestety znam...takie przypadki :):) gdzie coraz częściej dominują pieniążki nad innymi wartościami :)
    Marność życia....która szybko przygaśnie w bliczu zakłamania :):):)