Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

przysiadł cichutko na ramieniu
bosymi stópkami dotykał pożółkłych kartek
jak gumką
próbował wymazać
łzy z mojego wiersza
po czym zniknął jak sen
zostawiając w powietrzu
migoczący i biały jak śnieg
pył

mamusiu - wyszeptał -

tam jest tylko dobrze

Sylwia Pryga

40 794 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • kuloodporna

    27 June 2020, 21:55

    Tam jest tylko dobrze a nawet więcej jest przewspaniale......i wiersz przewspaniały.......:)

  • Monika M.

    24 June 2020, 05:55

    Aż trudno komentować takie myśli, bo to przecież nie o wiersz chodzi...
    Ale przeczytać i pójść dalej ot tak, też się nie da...
    Też mam nadzieję, że Tam jest tylko Dobrze.
    Dobrego dnia:)

  • Sylwia P.

    24 June 2020, 05:49

    Dziękuję🌸

  • Monika M.

    23 June 2020, 21:45

    Perła.