Menu
Gildia Pióra na Patronite

Listopadowa wata

Przyjemne i chłodne jest
święto zmarłych
kiedy to najwspanialej
smakuje wata spod bramy
wyziewem parafin świec pachnie
gdy z cmentarza bramy smród smogiem
wiatr zachodni w twarz wygarnie
zapłoną drzew kikuty
i groby zapłoną zmarłych
a przed bramą cukrowa wata
smakuje najwspanialej
tylko tego czekałem
w święto zmarłych

marka

128 158 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!