Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Malarzu Szczęścia ...

Przyjdź w końcu i zostań na dobre,
prawdziwie, bez strachu że znikniesz,
bez obaw czy mogę Ci ufać,
bez wątpień ... co z tego wyniknie.

Namaluj mi dom kolorowy
na płótnie zrobionym z pewności,
że obraz twój będzie bezpiecznie
schowany w ogrodzie miłości.

Przyjdź wreszcie i zostań na zawsze,
lub niechaj to ja Ciebie ujrzę
na końcu tej , którą podążam,
mej drogi ... już inną nie pójdę ...

Przeszedłem labirynt tak trudny
i czuję, żem blisko już wyjścia ...
chcę ujrzeć tam obraz twój cudny
i uśmiech twój, Malarzu Szczęścia.

71 129 wyświetleń
1139 tekstów
9 obserwujących