Menu
Gildia Pióra na Patronite

Splątane ścieżki...


Przyjdź do mnie nocą,
w umówionym miejscu będę czekał,
wyznaczę jeszcze godzinę,
tylko bądź...
Przyjdź i nie odchodź,
tak często sny miewam,
widząc Cię nie przy mnie.
Wiesz, nie pytam już
dlaczego los,
nie połączył naszych ról.
Przyjdź, a jeśli nie...
Ukryjemy się
po drugiej stronie lustra,
tam, gdzie czas
nie ma znaczenia,
gdzie nie wiele się zmienia,
a wszystko jest możliwe...

Ot, ścieżki dwojga serc,
od wieków, w istnienie
wszechświata wpisane.
Splótłszy się, poznały -
czym byłoby dzisiaj szczęście
dwojga dusz, które się spotkały...

..., kochać Cię,
to za mało...

8478 wyświetleń
99 tekstów
7 obserwujących
  • AMA

    31 July 2014, 22:36

    piękny...

  • krysta

    14 June 2013, 15:31

    piękny wiersz :)