Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

motyle i ćmy

przyjdź do mnie dziś
choćby we śnie
i spłyń na me ciało
wodospadem czułości

bądź motylem który
przysiądzie na mej piersi
ja będę ćmą która na oślep poleci
w kierunku najjaśniejszego światła

nieśmiało dotknę twoich skrzydeł
i będę dotykać ich tak długo
aż blady świt z zazdrości
odgryzie mi dłonie

~~~
MW

18 939 wyświetleń
158 tekstów
24 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    27 May 2020, 10:10

    Ja nie chodzę, ja sobie wędruje za śladami jeży, co ja poradzę, że one za Tobą chodzą. Te jeże.

  • zatopiony.wrak.

    27 May 2020, 09:43

    Kamil, ciągle za mną chodzisz!!! :D

  • Kamil Borkowski

    27 May 2020, 09:12

    Bardzo dobry wiersz

  • zatopiony.wrak.

    27 May 2020, 08:26

    wspaniały tekst
    a zakończenie... niesamowite