Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

przygryzam
niemoc
na skraju języka
by nie zalała
goryczą
słów co płyną
na zewnątrz

bezsilność
mocno zaciskam
w pięściach
by nie zdradzić
gestem
swojej słabości

i tylko nie umiem
powstrzymać
tych łez
co spływają
mimo woli
by na brzegu ust
dręczyć

smakiem porażki

14 445 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • miramija

    2 November 2014, 00:21

    Krysiu, Klaudio dziękuję za odwiedziny i Wasze słowa... pozdrawiam :)

  • 1 November 2014, 20:23

    Dawno nie przeczytałam tak smacznego wiersza.

  • krysta

    1 November 2014, 15:13

    Tęskny i piękny.