Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Nocą i za dnia przy Tobie trwam... "

Przychodzę nocą majową
Pachnącą jaśminowo

Księżyc mi drogę wskazuje
On nic mi nie obiecuje...

A jednak, Ciebie Mój Miły
Ciebie znajduję...

Zniewalającym spojrzeniem
Otulam Cię - ciszą mówię...

Staram się, słów nie zgubię
Tych prawdą jawiących się...

Gwiazdy świadkami Nam są
Nasza noc tak szybko mija...

Rozmowa dusz kończy się
Promień delikatny ją zabija...

Słońca promień, zapach bzu
Dojrzewa byś poczuć go mógł

Poranek kolejny wita Cię znów
Z serca radością go przyjmujesz.

A ja, ocierając się o słońce
Promień od Boga...odlatuję

Nawet wtedy gdy w sercu moim
Trwoga ulatuję - dalej wędruję...

Tego dnia na polanie leśnej
W zawilcach się topię bez Ciebie...

Ty, tam zostałeś w swojej bajce -
Ja, muszę być tu w innym wymiarze...

Jednak szukam Cię, w szukaniu sens odnajduję, czasu swojego nie marnuję...

Słońce powoli odchodzi w zapomnienie
A ja kolejny raz, szukam Ciebie...

I tak każdego dnia i w księżyca blasku
Srebrzystym i promieniu złocistym...

Szukam Cię i znajduję bo księżyc i słońce mi drogę wskazuje...

Przychodzę z pierwszym motylem
Tym co był na łące majowej i ...

Oczy Twe zachwytem wypełnił
Nadzieję w serce wlał - nie jesteś Sam...

Przychodzę, byś spojrzeć mógł w moją
Zieloność...byś nigdy nie był sam...

Kolejny raz się staję dla Ciebie
Nie obiecuję Ci zbyt wiele...

Może to Ci wystarczy?
- Tylko Siebie i ...

Kolejne galaktyki uczuć do odkrycia -
Te zielone i marzenie jedno spełnione...

27.05.2020

281 872 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!