Menu
Gildia Pióra na Patronite

Stos węgielny

Przychodzą w życiu takie momenty,
w których nie pomoże nic.
Człowiek umiera jak narcyz ścięty.
Nie pomagają już łzy.

Wdeptują w życie ludzie prawdziwi,
co zasłużyli na głos
Większość to jednak nieludzkie dziwy,
którym należy się stos.

Na tym stosie spalone zgliszcza moich snów,
zwęglone resztki nieprzemyślanych słów.
Na tym stosie węgielnym giną ślady twoich stóp.
Ogień nie daje ciepła... Skuwa w kajdany lód...

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Cris

    17 July 2015, 20:59

    wzruszający wiersz...
    pozdrawiam :)

  • Alfa Centauri

    17 July 2015, 20:42

    Narcyzem? Hmmm chyba nie:) Ale wobec samej siebie pewnie nie jestem obiektywna :)
    Dziękuję za opinie i odwiedziny.
    Pozdrawiam

  • 16 July 2015, 22:45

    Smutny ,a jednak zatrzymuje , porywa zamyśleniem
    Dobranoc

  • nicola-57

    16 July 2015, 22:23

    jesteś narcyzem?