Menu
Gildia Pióra na Patronite

W oczekiwaniu

przybliża i przyspiesza
każdy chwiejnie postawiony
burząc jednostajność

ilekroć myśl narodzisz
wewnątrz wytwarza pauzę
i dodaje rękom drżenie

nie ma takiej energii
która zatrzyma nieuchronność
na chwilę zastanowienia

tworząc złą otoczkę
kumulujesz w sobie negatywy
i nabierasz wody w usta

rozśmiesza jednak to
że on jest iluzją żyjącą w tobie
dojdziesz do tego i pryska

istotne momenty życia
kiedyś muszą wreszcie nadejść
by zmierzyć się z nimi

dobrym nastawieniem
manewruj własną przyszłością
ściągając do siebie sukces...

26 014 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    14 July 2013, 14:41

    Tworzyć i umacniać w sobie wiedzę tego co wewnątrz nas zachodzi, znajomość zjawisk... świadomość tego, że strach jest tylko naszą wyobraźnią i sami go kumulujemy bądź umniejszamy...

  • Gaia

    14 July 2013, 14:35

    Kreować świadomość? Jak to rozumiesz?
    :)

  • Papużka

    14 July 2013, 14:23

    Niektóre momenty życiowe są datowane i nie mamy na nie wpływu czasowego.
    Jedynie możemy kreować w sobie świadomość i w miarę możliwości stworzyć jakieś podłoże... :)))

  • Gaia

    14 July 2013, 14:16

    Czytałam kiedyś, że czekając, aż coś samo nadejdzie obrastamy jedynie w rozgoryczenie....
    Chwila zatrzymania nie jest z tym tożsama. Żeby nie było
    :)

  • Papużka

    14 July 2013, 13:41

    :) Dziękuję i ciepło pozdrawiam.