Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 18 December 2020

Nowa kompozycja miejska

Przy miejskiej bibliotece
w Bolesławcu
przysiadły na ławce dwie
dwie zakochane latarnie
jedna na ramieniu drugiej
położyła głowę i siedzą zakochane

Stanąłem obok i obserwuję ludzkie reakcje
"Ale czadowa k..."
jakiś młodzieniec wyraził swój zachwyt
do zakochanej
która odciąga go za ramię

Od strony muzeum kobieta o kulach
z wnuczką się zatrzymały
"Ładne" - mówi dziewczyna
"Mogli zamiast ławki łóżko postawić, żeby kopulowali"
zniesmaczona emerytka dodaje
i idą dalej...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!