Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pralnia chemiczna łez

Przy kielichu
języki coraz dłuższe
pływają w niebie i na stoliku

Brzęk
dyskusja na średniej
grubości tematy
tutaj każdy ma rację
pchaną mądrości słowami

Tu przy wódce
prostują się wszystkie zawijasy w kraju
a orzeł biały z godła
dostaje mocy Batmana

Przy kolejnym szkle
jawne stają się polityków brudy
łapówki biorą wszyscy
kraj sprzedany Niemcom
a u steru Żydzi...

(Napisane na podstawie rozmowy grupki
ludzi dyskutujących o kraju w barze).

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Naja

    14 July 2020, 07:19

    Mocny tekst...
    Cenię Niemców między innymi za ich ordnung, a Semitów za ich przedsiębiorczość.
    Jednakże nie da się ukryć faktów historycznych. wystarczy spojrzeć na historię polskiej bankowości, handlu etc...
    Jak schowamy głowę w piasek, to nie znaczy, że coś nie istnieje...