Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przez tamte wszystkie chwile

Przez tamte wszystkie chwile,
gdy byłeś ze mną ty,
ziemia tonęła w kwiatach,
piękne to były dni.

Słońce świeciło jasno,
wiatr muskał nas po twarzy,
słuchałam szumu morza
biegając boso po plaży.

Ptaki śpiewały w ogrodzie,
gdy piłam poranną kawę,
żaby dawały koncert
wieczorami nad stawem.

I przyszedł taki moment,
gdy powiedziałeś mi,
że pójdziesz inną drogą,
a ja mam zamknąć drzwi.

Zamknęłam drzwi i serce
i wyrzuciłam klucz,
nie spotkam ciebie więcej,
na zawsze żegnaj już.

6643 wyświetlenia
34 teksty
2 obserwujących
  • Ellander

    18 June 2020, 19:23

    Drzwi zamknięte,
    serce zimne.
    Pokój pusty
    dłonie lód.

    Miłość zawsze drogę znajdzie
    nie zapuka stuk puk tuk.

  • Papużka

    6 June 2020, 06:54

    Tak rym fajny, ładnie się płynie po słowach - dobry wiersz.

    Można go dopracować :P ale to tylko moja mała sugestia. ;)

  • onejka

    5 June 2020, 07:42

    Fajny rytm ma ten wiersz :)