Menu
Gildia Pióra na Patronite

Złudzenia

przekonuję samą siebie
że to wszystko mi się śniło
gdybym nie spotkała ciebie
nic by się nie wydarzyło

wiodłabym spokojne życie
serce biłoby leniwie
dalej marzyłabym skrycie
i czekałabym cierpliwie

teraz nie mam żadnych złudzeń
nie spotkam w życiu człowieka
który budziłby mój podziw
i duszę miał jak poeta

31 413 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
  • Es van Guard

    9 April 2021, 00:28

    Do twarzy Ci z melancholią.
    Choć wolę jak się śmiejesz.
    Pięknie mówisz, usta...

    dotkąć twoich ust
    objąć i wtulić w siebie
    stać się poetą

    od Monika M., sprajtka, batram
    • Monika M.

      9 April 2021, 07:42

      Piękne:).
      Wie(r)sz:).

      od batram
    • 9 April 2021, 15:21

      w ogrodzie marzeń
      ukryty kwiat miłości
      namiastka szczęścia

    • 13 April 2021, 19:08

      pachnące kwiaty
      ledwie wyrosłych uczuć
      zdeptali ludzie

  • Meron

    8 April 2021, 20:17

    Nie spotkam?

    Naszego kwiata pół świata, a co drugi to poeta!
    Jestem aż zaniepokojony taką niewiarą!:)

    A mediacje z aniołem były...
    I co??? :)))

    • 8 April 2021, 20:27

      Seba - było minęło...został tylko wiersz ( z resztą nie jeden :D )
      Dzięki za komentarze -wszystkie rozważam dokładnie-uściski :)

      od Meron
    • Meron

      8 April 2021, 21:09

      Kamień z serca mego, bo czułem lawinę :)
      Uściski przyjęte, miło, oj miło :)

      od batram
    • 9 April 2021, 16:21

      :)))))))))))))
      dzięki :)))

  • 8 April 2021, 19:54

    Super ;)

    od batram