Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kimbyśmy

Przejmujesz sie rzeczami, które nie mają znaczenia.
Który to już raz oddalasz się od gwiazd?

Ze zmartwieniami, na łajbie przeznaczenia
wyruszasz w podróż, zanikasz w dal.

Jak daleko odpływasz, i dokąd zmierzasz myślami?
Co w moich oczach widzisz, i co ku nich Cię pcha?

Skąd wiedziałaś, że na wodach tych Cię znajdę?
Jak znajomy był dla Ciebie mój świat?

Jesteś dla mnie jak pierwiastek zbawienia.
Jesteś dla mnie, jak Galantisa "gold dust".

1576 wyświetleń
21 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!