Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przegrałem
No i co nic się nie stało
Z wami przegrać to jak wygrać
O towarzysze zabaw niewinnych
Mordercy czasu snów
Niewieścich serc łamacze
Pijacy mordobije kłamcy narkomani
Przegrałem
Gloria. Victis
Choć przecież jeszcze wczoraj
Dopóki kulka się toczy i ciągle karty w dłoni
Kości grzechoczą w locie a pewna ręka
w szklankę nalewa nic nie roniąc
To my
Później już tylko cisza
Fortepian dawno zamknięty
Złamane gryfy sterczą ostrością stalaktytów
I ciemno coraz ciemniej
I cisza coraz cichsza
Chłód i was tutaj nie ma
Nie żałuję ni chwili
Warto było

15 326 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
  • solange1969

    26 July 2021, 19:40

    niesamowity w swej wymowie wiersz,gratulacje i pozdrowienia przesyłam :)

    od batram
    • Es van Guard

      27 July 2021, 05:28

      Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie 🌼🌺🏵️

    • solange1969

      27 July 2021, 05:45

      Miło mi,dobrego dnia życzę :)