Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczera Prawda

Przed urlopem kilka zdań wyskrobię
I nie tylko moje to stwierdzenia.
Coraz więcej ludzi mądrych mówi że ten naród
Niepotrzebnie się podnieca.

Kto pamięta jak połączyć miały partie
PiS z PO dla dobra Polski
Ale po co - tu nie o to chodzi
Trzeba różnić się – dzięki czemu długo rządzić

Tak, więc Nie podniecaj się Kukizem bo to pic i propaganda
O to chodzi żebyś o tym wiecznie gadał
Lub Trybunał albo Gowin a ten łajdak tamten zdrajca oraz ciota
Żebyś gadał się podniecał i nie widział co się dzieje

Oraz gdzie jest szczera PRAWDA

Tematy zastępcze jak i iluzoryczny podział mają długa tradycję .
W ostatnich dziesięciu latach mogę wymienić kilkanaście tematów zastępczych w Polsce i nie tylko .
Jest realna polityka i ta dla nas i naprawdę zwykłemu człowiekowi jest bardzo trudno określić co się dzieje .
Mamy przedziwne czasy np. grypa przepadła a w jej miejsce nastała pandemia – i ludzie w to wierzą .
Nastają zmiany – dlatego mamy ( gówno tematy), którymi naród się podnieca a które nic nie zmienią.
Pytanie czy tylko ukrywają nonsens tej covidowej paranoi czy coś innego nam szykują .

76 514 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • 15 August 2021, 01:16

    starzejesz się tu

    bełkot i po co

    • RozaR

      19 August 2021, 17:09

      Albo ty nie rozumiesz ?

    • RozaR

      19 August 2021, 17:23

      Wystarczy zapytać .

    • RozaR

      3 June 2022, 21:36

      Wybełkotało zero :-)