Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tańczący (z) Ostrzami

http://www.youtube.com/watch?v=2dOIHdFD7Yc

Przecina skrawek papieru,
myśli, że to pestka,
przecina ludzką skórę,
zaczyna się rozkręcać,
przecina kręgosłup,
rozpoczyna swój taniec.

Taniec wojownika cienia,
jego krok przyśpiesza,
nogi ugina, przeszkody omija,
obracając wokół własnej osi,
jak wiatrak wyrzynając plew,
ostrzem swego miecza.

W mroku czy w słońca blasku,
krew wylewa się ze studni wrogów,
dzięki jego pasji oraz talentowi,
swym orężem zaciekle wiruje,
pośród morza przeciwników,
kołysząc się na falach rytmu.

Zwą go teraz księciem wojny,
bowiem cała armia padła,
próbując dorównać mu kroku
w akrobacjach podczas bitwy,
unikach i skokach sprytnych,
oraz zamiłowania do potyczki.

6049 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
  • awatar

    5 May 2014, 13:22

    raczej dobrze oddaje atmosferę banialukowatości komputerowych gier wojennych i roli bohatera - gracza zawsze zwyciężającego tłumy mniej sprytnych wrogów idiotów