Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

przecież cię odnalazłem
obraz tkany słońcem i mgłą
tęsknotą i ptasim śpiewem
barwą wiosennej łąki i zapachem deszczu
dostrzegam w wiotkich gałązkach brzozy
smukłych jodłach i liściem gęsto płaczącej wierzbie
słyszę jak śmiejesz się na kamieniach strumienia
i pluszcesz uderzeniem dzioba kormorana
przeglądam się w twoich oczach
tylko w nich mnie widać

15 331 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!